Перший в Україні комплекс для сканування та корекції кольору

Перший в Україні комплекс для сканування та корекції кольору

Вперше в Україні в компанії The Chimney Pot Kiev встановлено повний комплекс обладнання для сканування та корекції кольору, який відповідає всім сучасним вимогам кіновиробництва.

Необхідність в подібному обладнанні в Україні назріла давно і протягом декількох років активно обговорювалася в середовищі професіоналів. Зйомка на кіноплівку реклами, кліпів, а також відродження кінематографа в нашій країні вимагали повного циклу сучасного виробництва. До недавнього часу відзнятий кіноматеріал для проявки, сканування, кольорокорекції і т.д. відправлявся в близьке чи далеке зарубіжжя, що призводило не тільки до додаткових витрат, але і не дозволяло оперативно отримати і оцінити якість відзнятого матеріалу, а це значно ускладнювало технологічний процес виробництва й істотно знижувало його ефективність.

Тепер в компанії The Chimney Pot Kiev виробляється оцифровка кіноплівки за допомогою високопродуктивного сканера Thomson Spirit DataCine з повним набором необхідних аксесуарів, який дозволяє в реальному часі сканувати і попередньо обробляти зображення з негативних, позитивних, інтерпозітівних кіноплівок 35 і 16 мм. Сканер працює під управлінням системи корекції кольору DaVinci як єдиний комплекс і забезпечує повний цикл обробки відеозображення в режимі реального часу. Потім відеоматеріал записується у форматі звичайної чіткості, наприклад Digital Betacam, Betacam SP, DVCAM або на DVD диск.

Інсталяційні роботи проводилися за технічної підтримки та безпосередньої участі компанії Comtel — системного інтегратора і ексклюзивного дистриб'ютора Thomson в Україні.