Нове обличчя для “Нового каналу”

Нове обличчя для “Нового каналу”

У 2011 році „Новий канал“ розпочав роботу у новій великій студії.
Системним інтегратором проекту стала компанія Comtel. Мета роботи — створення універсальної студії для телевізійного виробництва різнобічного характеру з можливістю оперативного коригування схемами світла на будь-якому з можливих знімальних майданчиків.
Для максимальної універсальності та гнучкості була обрана рейкова система, котра рівномірно покриває робочу площу студії. Основним структурним елементом системи підвісу є моторизований пантограф Fusilift компанії IFF — у студії таких 40 шт. Пантограф Fusilift обрано зважаючи на його компактність у найвищій точці: у складеному стані його висота всього 540 мм, а максимальна довжина ходу 5200 мм.
Вибір освітлювального обладнання відповідає вимогам універсальності студії. Лінзові прилади з лампами розжарювання — це Arri потужністю від 300 Вт до 5000 Вт, значну їх частину становлять прилади нового покоління 1 і 2 кВт серії True Blue. Вони відрізняються покращеною системою теплообміну та працюють у ширшому діапазоні нахилу по вертикалі.
Комплект люмінесцентних студійних приладів складається з нових потужних моделей Kino Flo VistaBeam 600 і VistaBeam 300, а також універсальніших Kino Flo ParaBeam 400. Усі прилади Kino Flo є Pole Operated. Висока інтенсивність світлового потоку (а прилади VistaBeam 600 є найпотужнішими люмінесцентними приладами за світловими потоками, що переважають 2 кВт лінзові прилади), якісний спектральний склад світла при невисокій потужності споживання і відсутність вагомого нагріву — головні переваги люмінесцентних приладів Kino Flo.
Диммерне обладнання студії складається зі стаціонарної диммерної шафи і локальних переносних диммерів компанії ETC. Мобільні диммерні прилади розроблені за сучасною технологією SineWave і можуть бути використані для додаткового освітлення підлоги. Студійний освітлювальний пульт Element, також від компанії ETC, має функціонал керування динамічним світлом.

Результати роботи: універсальна студія відповідає сучасним вимогам телевиробництва , що дозволяє знаходити рішення для різноманітних творчих задумів.