ЦКУ РТ остаточно переходить на “цифру”

ЦКУ РТ остаточно переходить на “цифру”

Згідно результатів тендеру на модернізацію ЦКУ була обрана система на базі комутатора серії EMR та відео моніторингу VIP/VIPX компанії EVERTZ.

Апаратна ЦКУ концерну Радіо та Телебачення України сьогодні є „серцем“ складного механізму, який забезпечує радіо та телевізійне мовлення десятків каналів і надає унікальні послуги обміну відео контентом.
Донедавна значна частина цієї апаратної працювала за застарілою технологією, яка передбачала роботу з аналоговими відео сигналами та їх контроль на моніторному полі зі звичайних телевізорів.
Але у 2012 році було прийнято рішення щодо модернізації ЦКУ. За результатами тендеру на закупівлю обладнання була обрана система на базі комутатора серії EMR та відео моніторингу VIP/VIPX компанії EVERTZ.

На сьогоднішній день перший етап модернізації закінчено. В ЦКУ змонтовано та введено в експлуатацію матричний комутатор EMR, у якому 64 входи та 64 виходи для відео сигналів SD та HD стандартів. У майбутньому цей комутатор може бути збільшений до 160 входів та виходів. Висока надійність обладнання забезпечують як марка виробника, так і резервні блоки живлення, система керування матрицею та подвійним „cross-point“. Замість застарілих телевізорів встановлені сучасні Full HD LCD панелі, які можуть відображати будь-які 32 відео сигнали, наявні в комутаторі. Окрім цього, є можливість контролю аналогових та цифрових відео сигналів поза межами комутатора.
Надалі заплановано збільшення кількості входів комутатора, розширення системи багатоканального відео моніторингу, яка надасть можливість об’єднати в єдиному інформаційному середовищі канали зв’язку усіх телекомпаній-клієнтів ГКУ.

Після повного завершення модернізації апаратна ЦКУ зможе задовольнити будь-які вимоги провідних телеканалів країни.

Клочков Юрій Вікторович,
Керівник центру контроля та управління радіо та телебаченням концерну РРТ

До нашого центру підключена велика кількість ліній та телекомпаній, і, загалом, нам потрібно відстежувати та з’єднувати близько ста програм. Обладнання, яке надала компанія Comtel — матриця та мультивьювер виробництва компанії Evertz,— дають нам можливість виконувати цю роботу швидко та якісно. Раніше у нас були матриці 16х16 та аналогові відео контрольні пристрої, це не дозволяло швидко працювати, було дуже багато ручної комутації, а це повільно та збільшує об’єм роботи.
З обладнанням Evertz будь-який процес — перегін або обмін між телекомпаніями — все дуже швидко та зручно і, що важливо, покращились умови праці наших спеціалістів.
Треба наголосити, що ємності нової матриці 64х64 нам все одно не достатньо і в наших планах подальше її збільшення.