Віртуальна студія та апаратно-студійний блок ESG

Віртуальна студія та апаратно-студійний блок ESG

Замовник: ES Group

Мета: побудова віртуальної студії та апаратно-студійного блока

Результати роботи: побудований новий хромакейний павільйон з використанням освітлювального обладнання Kino Flo. Інстальована віртуальна студія Vizrt, побудований апаратно-студійний блок із застосуванням обладнання Grass Valley, Octopus, Allen & Heath, Riedel.

2008_05080021smУ 2007 році стратегічним розвитком виробничої частини компанії було вирішено переходити на безстрічкові технології, як у знімальному обладнанні, так і в монтажі програм і новин. А також орієнтування на запуск і розвиток власного каналу супутникового мовлення.
У зв'язку з цим було виділено кошти на проектування технічного центру, до складу якого входило проектування та запуск апаратно-студійного блоку з можливістю роботи з віртуальними декораціями, а також системи автоматизованого виробництва та видачі новин під управлінням ньюзруму Octopus. В якості системного інтегратора вибір припав на компанію Comtel, завдяки якій був розроблений і втілений в життя цей проект. Технічний центр побудований на базі мовних серверів Grass Valley K2 зі 100% резервуванням, через які проходят усі процеси з оцифрування, плейауту, записи готових програм, а також здийснюется передача файлів з монтажних комплексів на сервер по ftp. В якості пульта-мікшера був обраний пульт Grass Valley Kayak DD2.
Родзинкою проекту була інсталяція віртуальної студії компанії VizRT, завдяки чому скоротилися витрати по встановленню та зміні декорацій програм у процесі виробництва, а також з'явилася можливість змінювати декорації в рекордно короткі терміни. Творчий персонал компанії отримав найпотужніший інструмент для реалізації своїх найсміливіших ідей в реальному часі, без прорахунків.

Олександр Яровой, технічний директор ESG