Велика студія телеканалу “СІТІ”

Велика студія телеканалу “СІТІ”

Замовник: телеканал „СІТІ“

Мета: переоснащення великій універсальній студії

Результати роботи:

проведено повний цикл робіт з розробки проекту, інсталяції та навчання технічного персоналу. У студії змонтована рейково-кареточнa система для освітлювальних приладів з пантографами, встановлена подвійна рейкова фонова дорога. Студія укомплектована універсальним комплектом освітлювальних приладів Kino Flo, Cotelux, Filmgear.


2007_10310003smНеобхідність в переоснащенні студії світловим обладнанням назріла вже давно, але в 2007 році була втілена в життя спочатку відповідною статтею витрат у бюджеті, а потім і контрактом з компанією Comtel - одним з відомих інтеграторів телевізійного та освітлювального обладнання. Зі старої схеми залишилася тільки силова лінія і діммерние канали - все інше було створено практично «з нуля». В першу чергу це рейкова система, що дозволяє оперативно змінювати місце розташування джерел світла в просторі і пантографні підвіси для регулювання приладів по висоті. Охопивши весь стельовий простір студії, ми отримали можливість незалежно від місця кріплення кожного приладу оперативно змінювати схему світла під виникаючі завдання. до того ж, придбання широкого спектру самих приладів (як по потужності, так і по типу) дало можливість гнучкої настройки схеми світла в кожному конкретному випадку і з мінімальними витратами за часом і людському ресурсу.
Можливо, в майбутньому ми будемо ще купувати додатково освітлювальні прилади, але загалом, на сьогоднішній день, реалізована схема освітлення студії дозволяє вирішувати широке коло завдань щодо проведення постановочних зйомок і прямих ефірів, дозволяючи отримати на виході високоякісну телевізійну «картинку».
Микола Вишневський, технічний директор «СІТІ»

 

2007_12060013smВелика кількість професіоналів-телевізійників знають студію «Дельта» як майданчик, на якому знімалося багато різноманітного контенту. Якби вони потрапили на Дельту сьогодні, вони б її не впізнали. Після інсталяції компанією Comtel підвісної системи для освітлювальних приладів з'явилася можливість без використання підлогових штативів помістити прилад практично в будь-яку точку робочого простору, що значно спрощує процес постановки світла і дозволяє легко вирішувати різноманітні і складні завдання.
Окремо хочеться відзначити запропоновані компанією Comtel освітлювальні прилади Kino Flo і Cotelux. Одне з їхніх достоїнств - лампи Kino Flo з чистішим спектральнім складом світла, що помітно впливає на якість телевізійної картинки. При невеликій вазі і продуманій конструкції прилади цих виробників володіють великою світловіддачею, з ними дуже легко працювати. Крім того, новітні освітлювальні прилади Kino Flo ParaBeam, будучи джерелами розсіяного світла, виробляють більш спрямований і добре керований світловий потік, що дає можливість мінімізувати використання лінзових приладів через їх функціональних недоліків.
Антон Шемяков, головний оператор «СІТІ»